about me

Thanit Im-on

Thanit im-on, 1986, Nakhon ratchasima, thailand.

 

Hoi! Ik ben Thanit Im-on, 36 jaar geleden geboren in Thailand en op mijn 9 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Nederland. Tegenwoordig geef ik, nog steeds na 15 jaar, loyaal bij Angelogym/Centurion Sports in Enschede les. Daarnaast geef ik personal trainingen op verschillende locaties zoals in het park of bij leerlingen in de tuin.

Ik vind het hartstikke leuk om van mijn hobby ook mijn werk te maken. Ik geef graag lessen en daarnaast sport ik zelf ook dagelijks. Ik fiets elke week lekker mee met de mountainbike vereniging Het Twentse Ros en ben ik vaak in de gym te vinden voor een uurtje fitness of uurtje kickboksen. Hardlopen doe ik tegenwoordig het meest. Het liefst in de ochtend om de dag lekker te starten. De rest van de dag voel ik mij dan energieker, gemotiveerder en extra gefocust.

Mijn jeugd in Thailand

In mijn jonge jaren in Thailand, kan ik mij nog heel goed herinneren dat er vaak een tempelfeest werd gehouden. Bij zo’n tempelfeest werd er (vroeger) vaak een muay-thai-wedstrijd georganiseerd. Meestal kwamen de vechters uit het dorp. Je kunt de teams zien als een soort wijken. Elke wijk heeft een aantal vechters. Het is dus echt een feest waar het hele dorp naar toe leefde. Zelfs voor opa’s en oma’s was dit een groot feest.

Als er dan weer eens tempelfeest kwam, werd er weer een oude bokszak aan de grote tamarindeboom gehangen. Omdat we niet zoveel hadden, werd alles gebruikt wat zo min mogelijk kostte. Oude kleding werd bijvoorbeeld in stukken gescheurd en omgetoverd tot dikke bandages en tegelijkertijd diende deze als bokshandschoenen voor de training. Vanuit elke wijk werden een paar kinderen uitgekozen om te laten vechten op het tempelfeest. Ik zelf mocht altijd meetrainen, maar om mee te mogen doen was ik nog echt te klein. Ik was wel altijd betrokken bij het gebeuren, zo is mijn liefde voor de sport ontstaan.

Hoe ben ik gaan kickboksen?

Ik ben in Nederland begonnen met voetballen. Ik had een tijd bij de selectie van Twente gevoetbald. Mijn liefde voor Muay-thai heb ik altijd bij me gedragen. Zo erg dat mijn voetbaltrainer, waar ik nog steeds zo dankbaar voor ben, mij mee nam naar een klein sportschooltje waar kickboksles werd gegeven. Ik ben mij later volledig gaan richten op het kickboksen en ben ik gestopt met het voetballen. Van daaruit ben ik mijn toekomst in kickboksen gaan uitbreiden. Mijn droom kon ik waar maken, ik had het toen zelf in de hand. Na 20 jaar ben ik nog steeds bezig met kickboksen. Officieel ben ik nog een wedstrijdvechter, al train ik een stuk minder en geef ik veel meer lessen.

Hoe kwam ik bij bootcamp?

Toen ik 6 dagen per week trainde voor de wedstrijden zocht ik naar een  meest efficiënte manier van trainen waardoor mijn conditie beter werd en waar ik dit altijd kon doen, ook al is de sportschool gesloten. Zo ben ik bij bootcamp terecht gekomen. 10 jaar geleden keek men ervan op als ik met mijn groep met kickbokshandschoenen en scheenbeschermers in het park stond te trainen. Tegenwoordig is het een normaal beeld. De allereerste les was in de zomervakantie van 2012. De sportschool ging dicht en ik merkte dat een aantal leerlingen belang hadden bij het doortrainen. Zo stonden we dan voor het eerst in het park met onze uitrusting aan.

Wat vind ik belangrijk als trainer?

Ik vind het belangrijk dat jij een doel hebt. Doelen zijn belangrijk, niet alleen in de sport maar ook algemeen in het leven. Voor dat doel, kom jij jouw bed uit, een doel waarvoor je wil zweten en je grens wil verleggen. Als je dat hebt, dan kunnen we heel veel dingen bereiken.

Hoe ben ik lessen gaan geven?

Na lange tijd als A-klasse, hoogste kickboksniveau, te hebben gevochten met mooie overwinningen en een aantal titels, ben ik binnen de kickboksschool zelf ook lessen gaan geven. Ik ben in de beginjaren voornamelijk gaan lesgeven bij verschillende scholen in Enschede. Daarnaast heb ik ook mijn vaste groepen bij Angelogym in Enschede. Ik gaf er 6 dagen per week les aan groepen zoals, zaktraining, recreatief, beginnerssparren, gevorderden sparren. Daarnaast gaf ik buiten 2 keer per week bootcamp in combinatie met kickboksen. Tegenwoordig geef ik voornamelijk lessen aan de volwassenen. Maar het lesgeven aan de kinderen blijf ik altijd nog steeds heel leuk vinden.

Wat ik zo leuk vind aan lesgeven?

Ik vind het leuk om mijn kennis in de trainingen en kickboks- en muay-thai-wedstrijden over te brengen aan de mensen. Ik werk graag met mensen, mijn leerlingen zien groeien in hun persoonlijkheid, techniek en doelen bereiken maakt mij blij.

Wat vind ik persoonlijk belangrijk.

Een gezond, mooi en gelukkig leven is waar ik in mijn leven naar streef. Een gelukkig leven is relatief, de ene is al gelukkig met iets kleins en de ander met iets groters. Ik ben diegene die de kleine dingen waardeert, in de ochtend een goed kopje koffie, wandelen met mijn gezin op een zondag is waar ik echt gelukkig van kan worden. Daarnaast streef ik naar een goede gezondheid. Ik blijf lekker vaak in beweging. Ik kan enorm genieten van het meedoen met een kickbokstraining, 15 kilometer hardlopen op een zaterdagochtend, mountainbiken met de mountainbike vereniging Het Twentse Ros.

You miss 100 percent of the shots.

You dont take

Wayne Gretzky

 

Mijn advies als je lastig vind om de stap te maken om te gaan sporten voor jou!

Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is als het moeilijk is om te gaan sporten, vooral als je net begint. Het is belangrijk om te zoeken naar manieren om deze obstakels te overwinnen, zoals door vrienden te vinden om mee te sporten. Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven, kan het ook helpen om een doel te stellen en jezelf te belonen als je dit doel bereikt.

 

 

Populaire training locaties

  • Privé locatie
  • Van Heekpark
  • In de gym (Bij Centurion Sports)
  • Sintelbaan (Universiteit Twente)
  • Volkspark 

Make a Change

Without self-discipline, succes is impossible.

Lou Holtz
Work

Bigger.Faster.Stronger

laten we beginnen!

Chat openen
Stel mij direct een vraag
Scan de code
Hoi,
Als je vragen hebt, vraag het mij gerust!
Geverifieerd door MonsterInsights